POWERbreathe Shaker Plus

POWERbreathe Shaker Plus je autoklávovateľná úľavová respiračná pomôcka na uľahčenie odstraňovania hlienu z dýchacích ciest. Shaker Plus je druhou generáciou prístroja na jednoduché odstraňovanie…

Celý popis produktu
63,60 € s DPH
Skladom 1 ks

Popis produktu

POWERbreathe Shaker Plus je autoklávovateľná úľavová respiračná pomôcka na uľahčenie odstraňovania hlienu z dýchacích ciest.

Shaker Plus je druhou generáciou prístroja na jednoduché odstraňovanie hlienu z dýchacích ciest vykašliavaním. Nástupca modelu Shaker Clasic sa vyznačuje ergonomickým tvarom a optimalizovaným prúdením vzduchu. Vďaka ľahkému použitiu prináša rýchlu úľavu deťom i dospelým. Prístroj je možné plne sterilizovať v autokláve a je tak určený aj na použitie v zdravotníckych zariadeniach.

Pri výdychu do prístroja dochádza k rýchlemu opakovanému nadvihovaniu oceľovej guličky, ktoré na užívateľa pôsobí ako vibrácia. Táto vibrácia pôsobí spolu s odporom predstavovaným váhou guličky pozitívne na dýchacie cesty - zmenou tlaku vo vnútri pľúc dochádza k otváraniu malých vzduchových kanálikov, riedeniu hlienu a jeho uvoľňovacej z pľúcnych stien a ľahšiemu odstraňovaniu z dýchacích ciest.

Zmenou náklonu prístroja je možné navyše ovplyvňovať frekvenciu vibrácií. Pri maximálnej frekvencii vibrácií potom dochádza k ľahkému vykašliavaniu.

Minimálny tlak požadovaný pri použití produktu Shaker Classic je 10 cmH2O.

SÚKL 5000540, ZP trieda I